Informatii utile despre bijuterii

teilor.ro

Va prezint in continuare o serie de informatii utile despre bijuterii: ce este un carat, cateva date despre pietre pretioase sau pietre semipretioase etc.

Caratul:

  • pentru pietre pretioase – unitate de masura pentru pietre pretioase egala cu 0,2 grame;
  • pentru aur – indice privind continutul in aur a unui aliaj al acestuia, considerand aurul pur de 24 carate.

Topaz – o piatra pretioasa incolora sau avand diverse culori.

Topaz mistic – este obtinut artificial prin acoperirea unei pietre de topaz incolor cu un strat foarte subtire de titan, care-i confera un aspect deosebit, multicolor.

Claritatea diamantelor se determina prin studierea cu lupa de catre un specialist:

  • FL – nu se vad incluziuni sau imperfectiuni;
  • IF – nu se vad incluziuni, dar exista mici imperfectiuni foarte mici;
  • VVS1 si VVS2 – se vad incluziuni minuscule, nivel 1 si 2;
  • VS1 si VS2 – se vad incluziuni foarte mici, nivel 1 si 2;
  • SI1 si SI2 – incluziunile sunt perceptibile, nivel 1 si 2;https://www.ineledelogodna.eu/
  • I1, I2 si I3 – incluziunile sunt vizibile cu ochiul liber (nivel 1, 2 si 3).

Puteti gasi mai multe informatii despre diamante pe Wikipedia.

Rodiu – un metal nobil alb argintiu dur, din grupa platinei. Rodiul se gaseste in minereurile de platina si se foloseste in aliajele de platina.

Zirconiu – o piatra semipretioasa cu o claritate si stralucire care impresioneaza, folosita ca cel mai frecvent inlocuitor al diamantului, cu care se aseamana foarte mult, diferentele fiind insesizabile pentru un ochi neavizat.

Zirconia (cubic zirconia, zirconiu cubic)  – o piatra pretioasa sintetica obtinuta din zirconiu, fiind un bun inlocuitor al diamantului, un nespecialist neputand face diferenta.

Ametist – o piatra semipretioasa de culoare in general violeta, avand nuante diferie, pana la nuante de roz. Culoarea violet inchis este cea mai valoroasa.

Labradorit – piatra semipretioasa de culoare gri, cenusie, avand irizatii de diferite culori.

Onix – piatra semipretioasa de culoare alba, neagra, bruna;

Chihlimbarul – piatra pretioasa de origine organica (rasina fosila), avand culoare galbena, transparenta, translucida sau opaca.

Chihlimbar baltic – o varietate de chihlimbar.

Argint antichizat (patinat) – este un argint supus unui proces chimic prin care argintul isi schimba culoarea de la culoarea obisnuita (alb argintie) la o culoare foarte inchisa, neagra.

Argint 925 – un aliaj obtinut din 92,5% argint si 7,5% cupru (argintul pur este prea moale pentru a realiza bijuterii suficient de rezistente). Bijuteriile din argint 925 sunt bijuterii dintr-un material de buna calitate, foarte apreciat.

Marimile inelelor – conform scalei de marimi US, marimii 6 (cea mai intalnita la noi), ii corespunde o circumferinta a degetului de 51,9 mm. Mai multe informatii despre marimile inelelor puteti gasi pe Wikipedia.

Informatii utile despre bijuterii
5 (100%) 1 voturi.